Och så var det mars

Får lite spontana blogg-impulser. Det kommer ju trots allt hända en det kul saker som man vill ha dokumenterat i närmsta framtiden. Sen har jag så mycket texter och poesi som skrivs under månens timmar när själen uttrycker sig i ett språk som det aldrig finns ord till under gråa dagar och fyrkantiga rutiner. Och dess texter vill jag ju också dela med mig av. En del av dem i alla fall... haha. 
 
Vad har ni missat dessa månaderna då? Tja, en hel del faktiskt. Detta inlägger dedikeras till USA-resan som genomfördes i höstas:
 
Jag var alltså  i USA under tre veckor i höstas. Var där med familjen först. Vi var i LA, gjorde allt det där turistiga. Sen körde vi till Las Vegas. Samma väg som Hunter S Thompson kör i en av mina favoritböcker/filmer : Fear and Loathing in Las Vegas. Väl I Vegas gjorde vi även allt turistigt samt en SJUKT spontan sak! Vi körde förbi en skylt där det stod att Foo Fighters OCH Arctic Monkeys uppträdde på en festival i Vegas JUST den kvällen. Då båda dessa band är en av mina och Ludvigs (min brors) favoritband så drog vi till festivalen tillsammans haha! Kändes lite weird att va på festival, omringad av sprit, weed och alla möjliga andra substanser, galna människor, dans och fest och SJUKT nice band med min nu 16-åriga lillebror. Han börjar bli rätt cool ändå... Lärt sig av mig ;)
Från Las Vegas drog vi till Yosemite national park, som var magiskt vacker med en helt fantastisk färgskala och kontraster från mjuka färgglada träd i höstens färger, till snö och höga berg till vattenfall, vilda djur och blommor, spegelblanka sjöar och mystiska skogar. Vi såg bland annat två(!!) vilda björnar.
Roadtripen fortsatte mot the city of hippies, San Fransisco. Här hade vi den otroliga lyxen att min morbror jobbar på Apple och därmet är jävligt tät och har en fantastisk takvåning precis i centrum av San Fransisco. Alltså supermega-centrum. Mitt i smeten.
Utsikten från takvåningen var så spektakulär att jag inte kan sätta ord på det. Jag gick upp där varje morgon när alla sov, för att se solen lysa upp himlen i rosa, lila, blått, orange. Inget på mig utöver trosor. Staden sov. De gryningarna kommer jag aldrig glömma. Vi fick dessutom besöka Apple. Råkade backa in i en chef som stod och höll en stor grön smoothie. Han tappade smoothien över hela heltäckningsmattan och glasväggarna i entrén. Det var något pinsamt. 
 
SEN började the crazy part of the trip... Detta är det galnaste någonsin. Det visade sig att min bästa vän i hela jälka universum, min soulmate, Isabella Resmark, hade helt ovetande bokat en resa till Californien EXAKT samtidigt som mig. Vi hade ingen aning om att vi båda skulle dit. HUR SJUKT?! Vi hade till och med bokat exakt samma flyg hem. Underbart. Så jag tog kl 06.00 på morgonen bussen från San Fransisco till Los Angeles. Detta tog ca 6-7 timmar eller nåt. Kom fram, tog en tunnelbana eller två och hamnade på Hollywood Boulevard där jag och Isabella träffades. Det var total eufori. Vårt första mål var att göra fake-id:n. Det är ju 21+ på klubbar i USA. Så det fixade vi men hjälp at mina photoshop-skills och lite hjälp av en hilarious kille. De såg rätt fake ut, men funkade fint att köpa massa vodka med. På kvällen var det halloween och vi träffade en massa assköna människor. Blev något för påverkad, och till slut efter att vi yrat runt en evighet, kom vi fram till en klubb vid namn "Playhouse". Tydligen utsedd till världens #4 bästa klubb. Googla det, det stämmer faktiskt. Vi var helt ovetande om detta. Var för fulla för att se den ENORMA kön som slingrade sig längs sidan av Hollywood Blvd. Vad gör vi? Vi går alltså rakt fram till det röda sammetsrepet där VIP-folk och kändisar kommer in, ser ut som att vi är skitsäkra på vår grej (I själva verkat var vi bara yra och gick rakt mot dörren). Vad tror ni händer? DE SLÄPPER IN OSS GENOM SAMMETSREPET. Det var helgalet. Hela kön blev sura. Vi fick gå före alla och kände oss så jävla lyckliga haha. Tyvärr varade det inte länge då vakten synade våra kort, och vi fick muta han med 50 dollar för att komma in. Men allt som allt var det en helsjuk och alldeles underbart spontan natt som bara händer med Isa. 
 
Dagen efter drog vi till UCSB, University of California, Santa Barbara. Jag lärde nämligen känna en tjej, Yasmin, som går där när jag var på Ibiza i somras. Så jag och Isabella drog och bodde med henna under två nätter. Det var halloween-helg och vi var utklädda och gick parader på gatan. Lärde känna crazy mycket folk, bland annat Maria Montazamis dotter... helrandom. Avslutade en underbar kväll med en smokesession med massa underbart sköna hippies. En sak med California är ju helt underba. Två ord: Medical marijuana. 
Dagen efter behövde Yasmin plugga på kvällen. Jag träffade några random folk på gatan under dagen som bjöd över mig på fest. Isabella drog tillbaks till Malibu för att surfa. Så jag drog helt själv till dessa främlingar och festade med dem. Det var svinkul. 
Dagen efter bar det av mot Los Angeles igen, mötte upp la familja och jag och Ludvig tog surflektioner, vilker var helt underbart. Jag har i hela mitt liv velat surfa, då jag kännt i själen att det är min sport, precis som skidor. Det är frihet, flyga, adrenalin. Och havet har alltid varit där jag känner mig hemma. Jag önskade fram tills en löjlig ålder att jag kunde vara en sjöjungfru och bo i mysticismen och magin av det djupa havet. Bort från all yta och luft. 
 
Sådärja. Där var en relativt detaljerad sammanfattning. USA är ju mer av mitt hem än Sverige någonsin varit. Och även om Florida alltid kommer vara min hemort så känner jag en enorm attraktion av den vibe som västkusten erbjuder. Och surfingen är ju miljoner ggr bättre i Cali. Så I'll be back. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
Name:
Remember me?

E-mail:

URL/Blog adress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0