Ängelholm, jag hatar dig

Skrev ju att jag mådde bra igår och att jag för första gången hade lite levnadsglädje till och med i Sverige. Tyckte väl att det var lite för bra för att vara sant. Jag har planerat att gå på Svenska Skolan i Nairobi till hösten under en termin och sedan komma tillbaks hit och ta studenten under vårterminen. Detta för att jag helt enkelt inte klarar av att vara här längre. Ni som känner mig vet ju att jag har mått dåligt på sistone. Dels har jag ju min smärta, och så känner jag mig ju fullständigt isolerad och olycklig i Ängelholm. Jag är diagnoserad med deppression, ångest, kronisk neuropatisk smärta osv osv, och det enda som hjälpt mig hittils har varit att komma iväg. Att få känna frihet. Att få leva lite. Annorlunda upplevelser, kulturer och människor. Jag mår så dåligt här i Ängelholm. Det är inte hemma för mig. 
Jag har varit i kontakt med rektorn i Nairobi, och trots att min ansökan kom in 3 månader sent fick det plats till mig. Detta är verkligen vad som hållt mig uppe nu i sommar. Tanken på Nairobi till hösten. Det är allt jag tänkt på, dag och natt. 
Kostnaden för internatet är rätt dyr, och sedan finns även en skolavgift. Denna skolavgift betalas praktiskt taget alltid av kommunen. Har pratat med typ 25 pers, och alla deras kommuner betalade denna avgift. På svenska skolans hemsida står det att det endast är i ytterst sällsynta fall som kommuner inte betalar för denna avgift, eftersom det är samma kostnad för dem som om jag hade gått på en friskola här i Sverige (typ John Bauer, vittra etc). Nu har jag fått svar från kommunen, och svaret är klart som in i helvete att Ängelholms äckliga kommun inte betalar denna avgift. Vad FAN är oddsen? Det är så typiskt. Just som jag trodde att Ängelholm var i botten på alla punkter av trevnad och logik. Jag hade visst fel för det här är fan droppen. Jävla inskränkta människor. Hur fan kan ängelholms politiker besluta om detta? Det är ju helt SJUKT! Det krossar folks drömmar. 
Jag har fullständigt tappat min studiemotivation nu pga detta. Vill bara hoppa av. Jag kommer ändå jobba med musik. Enda anledningen att jag ens går är för mammas skull. Denna skolavgift ligger en massa tusen vilket gör att jag därmed inte kommer ha råd att åka. Tanken på att bara packa en ryggsäck och fly är så jävligt närvarande för tillfället. Åh vad jag längtar efter den dag jag kan lämna Ängelholm utan att NÅGONSIN behöva komma tillbaka! Det kommer vara ren och skär lycka. 
 
Detta är Nairobi btw
 
 

Postat av: Linnea

Hej! Finns det någon möjlighet att mejla dig angående ditt utbytesår? Behöver verkligen hjälp..

Svar: Hej! Det är bara att maila mig på isabella@torle.seKram :)
Isabella Torle

2014-07-24 @ 20:01:42
Postat av: Hulda Morath

Vart kan man köpa boken ”Gabriel Klint”?
Vad tycker alla dina vänner/familj om Danny och vad tycker han om dom?:-D

Svar: Hejsan!Boken är ännu inte utgiven, men håll ut så kommer den snart! Lägger upp ett inlägg när den går att köpa :)

Jag och Danny har tyvärr gjort slut då vi dels inte hade någon plan för hur vi skulle kunna vara tillsammans under de närmaste två åren och dessutom så var det en rätt stor kulturkrock då det inte anses vara okej att ha killkompisar eller festa eller något sånt när man har kille i Florida. Så det blev liksom att jag bara satt hemma dag ut och dag in för att Danny hade tagit illa upp om jag gick ut och gjorde något - jobbig situation helt enkelt.
Kram! :)
Isabella Torle

2014-07-28 @ 00:54:02
URL: http://huldamorath.blogg.se/Name:
Remember me?

E-mail:

URL/Blog adress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0