Ängelholm, jag hatar dig

Skrev ju att jag mådde bra igår och att jag för första gången hade lite levnadsglädje till och med i Sverige. Tyckte väl att det var lite för bra för att vara sant. Jag har planerat att gå på Svenska Skolan i Nairobi till hösten under en termin och sedan komma tillbaks hit och ta studenten under vårterminen. Detta för att jag helt enkelt inte klarar av att vara här längre. Ni som känner mig vet ju att jag har mått dåligt på sistone. Dels har jag ju min smärta, och så känner jag mig ju fullständigt isolerad och olycklig i Ängelholm. Jag är diagnoserad med deppression, ångest, kronisk neuropatisk smärta osv osv, och det enda som hjälpt mig hittils har varit att komma iväg. Att få känna frihet. Att få leva lite. Annorlunda upplevelser, kulturer och människor. Jag mår så dåligt här i Ängelholm. Det är inte hemma för mig. 
Jag har varit i kontakt med rektorn i Nairobi, och trots att min ansökan kom in 3 månader sent fick det plats till mig. Detta är verkligen vad som hållt mig uppe nu i sommar. Tanken på Nairobi till hösten. Det är allt jag tänkt på, dag och natt. 
Kostnaden för internatet är rätt dyr, och sedan finns även en skolavgift. Denna skolavgift betalas praktiskt taget alltid av kommunen. Har pratat med typ 25 pers, och alla deras kommuner betalade denna avgift. På svenska skolans hemsida står det att det endast är i ytterst sällsynta fall som kommuner inte betalar för denna avgift, eftersom det är samma kostnad för dem som om jag hade gått på en friskola här i Sverige (typ John Bauer, vittra etc). Nu har jag fått svar från kommunen, och svaret är klart som in i helvete att Ängelholms äckliga kommun inte betalar denna avgift. Vad FAN är oddsen? Det är så typiskt. Just som jag trodde att Ängelholm var i botten på alla punkter av trevnad och logik. Jag hade visst fel för det här är fan droppen. Jävla inskränkta människor. Hur fan kan ängelholms politiker besluta om detta? Det är ju helt SJUKT! Det krossar folks drömmar. 
Jag har fullständigt tappat min studiemotivation nu pga detta. Vill bara hoppa av. Jag kommer ändå jobba med musik. Enda anledningen att jag ens går är för mammas skull. Denna skolavgift ligger en massa tusen vilket gör att jag därmed inte kommer ha råd att åka. Tanken på att bara packa en ryggsäck och fly är så jävligt närvarande för tillfället. Åh vad jag längtar efter den dag jag kan lämna Ängelholm utan att NÅGONSIN behöva komma tillbaka! Det kommer vara ren och skär lycka. 
 
Detta är Nairobi btw
 
 

8 juli, en bra dag

Dagen började med jobb, och oj vad jag trivs. Varenda människa är underbar! Slutade vid 6-tiden efter att ha haft en supergod middag gjord av kockarna på restaurangen, och efter lite häng med bla en av killarna som jobbar på restaurangen som tydligen bott i Hong Kong i 12 år, hur ballt?!
Dessutom kom en Red Bull bil förbi och förgyllde dagen med att ge alla en red bull och några extra. 
Efter jobbet drog jag hem till min kusins sommarstuga. Det känns nästan som min sommarstuga också då jag praktiskt taget växt upp här, och spenderat alla mina somrar i älskade Möllhult. För en gångs skull hade jag hela huset för mig själv. Tog en pw i det otroligt vackra vädret med en alldeles underbar kvällssol. Gick till Mäsinge strand, åh vilka barndomsminnen. Gjorde en massa styrkeövningar innan jag begav mig tillbaks till sommartugan. Var skitvarm när jag kom hem, och bestämde mig att ta moppen tillbaks till stranden och bada. Åkte dock till Ramsjö strand istället. Det var 25(?!) grader i vattnet! Premiärdoppet i Sverige detta året för min del. Efter ett år i Florida har jag blivit världens pussy när det kommer till kallt vatten. 
Kom hem, bakade blåbärspaj och såg den sjukaste fotbollsmatch jag någonsin sett. 
Helt ensam, åh vad jag älskar det. Detta kan kanske vara den första gången i mitt liv som jag känt total livsglädje i Sverige. Första gången jag kännt mig fri trots att jag befinner mig i det land som konstant kväver mig och min glädje. 
 
 
 
 
 
 

Coffee

Sup bitches är nästan barista nu. Eller vi kanske inte ska överdriva. Men jag kan göra en redig cappucino, late, espresso, macchiato osv osv. Simon på jobbet har lärt mig. Är dock inte ens i närheten av hans nivå. Hans tips var att jag själv skulle lära mig dricka kaffe så att jag vet om det jag gör smakar bra. Lätt rätt förnuftigt så när jag kom hem gjorde jag mig en moccha-vanilla-latte som var divine. Då pappa nyss sålde hans underbara kaffemaskin fick jag improvisera lite och använda handmixern som mjölkskummare. Haha, det blev i alla fall gott!
 
Slänger upp två bilder från senaste repet med bandet. Åh vad kul vi har. Har en massa egna låtar som vi tränar in just nu. I have a good feeling about this!
 
 

En styck outfit


 
 
 
Tydligare bild på min kimono, som antagligen endast bör användas som morgonrock, men jag diggar den så hårt att den får följa med utanför huset också. 
Vet ej var den är ifrån. Toppen underst är iaf från Italien, det brukade vara en klänning, men den gick sönder som jag klippte den till en "bandeau-bh" typ. Spetströjan från cubus eller nåt. Ädelsten-halsband. Mammas som hon hade när hon var i min ålder. Levis-shorts. Köpta i Paris, själv klipp av dem och fransat dem. 
 

Inspiration

Vill shoppa. Men vill resa mycket mer. Därför ska pengarna sparas och ej spenderas på annat än flygbiljetter. 
Men inspireras kan man i alla fall...
 
Fick förresten mitt betyg av världens bästa Åke i svenska 1 (en av de kurser som jag tentar av som jag missade under mitt år i USA), och jag är så nöjd!! De uppsatser jag skrev la jag verkligen ner min själ och hjärta i, och jag menade verkligen allt jag skrev, så att få positiv respons på det kändes jättekul. Åke kan också vara den smartaste människan jag haft äran att träffa, så att han förstod vad jag menade i mina mest abstrakta och underliga tankar var känns så bra :)
 

Försöker

Uppdateringen är på den låga sidan av spektrumet för tillfället, men det kanske blir ändring på det då jag ingår fas 2 av mitt sommarlov, dvs jobbdelen. Börjar jobba imorgon och sedan kommer jag jobba som en slav hela juli. Bor i sommarstugan tillsammans med Tilda som också jobbar i Torekov i sommar, fast på fiskhuset. Jag kommer alltså de timmar jag inte jobbar befinna mig ute på landet utan särskilt många krav och saker att göra, och därför kanske bloggen kan prioriteras. Kanske... 
Vad har hänt dessa dagarna då? Lite allt möjligt skulle jag säga. I förrgår spenderades kvällen hos mig tillsammans med Ida, Jonathan och Viktor. Det blev många skratt och en spontan donkentur där jag och Ida spenderade 300 kr. Igår var jag på bio med min lillebror Ludvig. Känns konstigt att faktiskt kunna umgås med honom som en sorts vän och inte bara som en jobbig lillebror. 22 jump street var det vi såg. Den var jäkligt rolig faktiskt. 
Nu ikväll har vi firat min moster här i sommarstugan med sjukt mycket mat och glass. Ska snart sova, jobbet väntar tidigt imorgon.
 
 
Älskar för övrigt min nya kimono som mamma köpte med sig från Barcelona till mig!
 

RSS 2.0