Getting closer to the end

Det går helt enkelt inte att förklara hur det känns att ha ett liv här i USA och ett i Sverige. Det känns som två olika världar, och känslorna man börjar få nu när det bara är ett par veckor kvar är obeskrivliga. Man är så mixed up! På många sätt vill jag aldrig hem och jag har panik över allting. Men självklart är det även saker man ser fram emot där hemma. Jag uppskattar Sverige otroligt mycket mer än vad jag gjorde innan jag åkte. Jag har fått ett större perspektiv på världen och samhället. Tänkte göra en liten lista på vad jag saknar med Sverige:
 
- Hemlagad mat. Trodde aldrig jag skulle säga det men FYFAN vad jag är trött på snabbmat!!! Vill ha biff med potatis, lingon och sås, köttbullar, kanelbullar, kräm, fläskpannkaka, kotletter och massa andra maträtter som jag brukade tycka var rätt tråkiga. 
 
- Godis 
 
- Att kunna slappna av och känna sig hemma. Detta är en big one. Ni vet den känslan man har när man kommer hem från skolan, käkar något och slänger sig vid tv:n eller något liknande. När man bara är helt avslappnad och hemma. Jag har inte känt det på ett år! Jag har i ett år haft den känslan man har när man kommer hem till någon annan och inte riktigt känner sig bekväm. Jag delade ju rum med min värdsyster detta året och även om min värdfamilj är väldigt snälla så är de rätt awkward, och det är inte precis så att man slappna av i deras närvaro. Danny har jag ju praktiskt taget bott hos i alla fall nu dessa sista månaderna, och där känner jag mig betydligt mer hemma, men ändå inte riktigt. Det är ändå hans lägenhet, hans saker, hans inredning, och han har 2 rumskompisar, så det går ju inte riktigt att slappna av. 
 
- Frukost. Mmmm svensk frukost! Vakna på morgonen, göra en kopp te, äta special K med frusna blåbär.... drömmen!!
 
- Kunna ta sig runt själv. ÄNTLIGEN måste man inte vara dependent on other people för att ta sig runt. Cykel, moppe, gå, buss, tåg osv. 
 
- Familj och vänner. Åhh vad jag saknar er!!!
 
 
- Min trädgård. Kunna gå barfota i gräset, springa runt med min hund Blanca, plocka färska bär.
 
- (Ibland) Vädret. Nu tänker ni säkert "Vafan, hon är ju i Florida, hur kan hon vilja ha svenskt väder?" Och såklart älskar jag vädret här, det är underbart att ha kunnat åka ner till stranden varje dag året runt, men vissa dagar har jag faktiskt saknat skiftet av årstider. Hösten där allt blir gult och rött och mörkare, man kan krypa ner under filteni soffan och dricka varm choklad, vintern där det är kallt och julpyntat, sen våren där allting börjar komma till liv igen, och sommaren där allting är så väldigt grönt om man jämför med de andra årstiderna. Det är rätt härligt med årstider ändå. 
 
- Svensk skola. 100439530 ggr bättre. Fyfan asså här i amerikank skola blir man behandlat som att man:
1. är ett femårigt barn som inte kan ta något som helst ansvar själv och antagligen kommer gå vilse om man inte låser in hela skolområdet. 
 2. Är kriminell och att om man får chansen så vill man stjäla allt man kan, slå ner folk, ta alla droger som finns osv. INGEN VUXEN TROR PÅ DIG. Det känns som att vara på en jävla fängelseanstalt. Jag ska skriva ett helt inlägg om skillnader mellan svensk och amerikanskt gymnasium en annan dag.
 
-Mitt piano!!! Att kunna spela och sjunga (nästan) hur mycket som helst! 
 
- Min vinylspelare. Att kunna lägga sig i sängen och sätta på lite Lennon eller Velvet underground på LPspelaren. Åhhh så underbart!
 
- Mitt rum. Mitt stora, lugna, EGNA, härliga, älskade rum med stora garderober (Äntligen behöver jag inte ha mina kläder i en kartong) 
 
- Svenska högtider. Föredrar definitivt svensk jul och påsk. Och midsommar kommer bli underbart! Dock var amerikansk halloween och alla hjärtans dag betydligt bättre äni Sverige.
 
Dock så är all längtan tillsammans inte ens nära den sorg jag känner för att lämna min älskade. :'(
 
Name:
Remember me?

E-mail:

URL/Blog adress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0