America runs on Dunkin

Det har hänt. Jag älskar donuts. Jag brukade hata dem, guess I've been americanized... Good thing tho that I didnt start loving them until the end of this year... otherwise I'd probably be a few kilos heavier by now...
 

Getting closer to the end

Det går helt enkelt inte att förklara hur det känns att ha ett liv här i USA och ett i Sverige. Det känns som två olika världar, och känslorna man börjar få nu när det bara är ett par veckor kvar är obeskrivliga. Man är så mixed up! På många sätt vill jag aldrig hem och jag har panik över allting. Men självklart är det även saker man ser fram emot där hemma. Jag uppskattar Sverige otroligt mycket mer än vad jag gjorde innan jag åkte. Jag har fått ett större perspektiv på världen och samhället. Tänkte göra en liten lista på vad jag saknar med Sverige:
 
- Hemlagad mat. Trodde aldrig jag skulle säga det men FYFAN vad jag är trött på snabbmat!!! Vill ha biff med potatis, lingon och sås, köttbullar, kanelbullar, kräm, fläskpannkaka, kotletter och massa andra maträtter som jag brukade tycka var rätt tråkiga. 
 
- Godis 
 
- Att kunna slappna av och känna sig hemma. Detta är en big one. Ni vet den känslan man har när man kommer hem från skolan, käkar något och slänger sig vid tv:n eller något liknande. När man bara är helt avslappnad och hemma. Jag har inte känt det på ett år! Jag har i ett år haft den känslan man har när man kommer hem till någon annan och inte riktigt känner sig bekväm. Jag delade ju rum med min värdsyster detta året och även om min värdfamilj är väldigt snälla så är de rätt awkward, och det är inte precis så att man slappna av i deras närvaro. Danny har jag ju praktiskt taget bott hos i alla fall nu dessa sista månaderna, och där känner jag mig betydligt mer hemma, men ändå inte riktigt. Det är ändå hans lägenhet, hans saker, hans inredning, och han har 2 rumskompisar, så det går ju inte riktigt att slappna av. 
 
- Frukost. Mmmm svensk frukost! Vakna på morgonen, göra en kopp te, äta special K med frusna blåbär.... drömmen!!
 
- Kunna ta sig runt själv. ÄNTLIGEN måste man inte vara dependent on other people för att ta sig runt. Cykel, moppe, gå, buss, tåg osv. 
 
- Familj och vänner. Åhh vad jag saknar er!!!
 
 
- Min trädgård. Kunna gå barfota i gräset, springa runt med min hund Blanca, plocka färska bär.
 
- (Ibland) Vädret. Nu tänker ni säkert "Vafan, hon är ju i Florida, hur kan hon vilja ha svenskt väder?" Och såklart älskar jag vädret här, det är underbart att ha kunnat åka ner till stranden varje dag året runt, men vissa dagar har jag faktiskt saknat skiftet av årstider. Hösten där allt blir gult och rött och mörkare, man kan krypa ner under filteni soffan och dricka varm choklad, vintern där det är kallt och julpyntat, sen våren där allting börjar komma till liv igen, och sommaren där allting är så väldigt grönt om man jämför med de andra årstiderna. Det är rätt härligt med årstider ändå. 
 
- Svensk skola. 100439530 ggr bättre. Fyfan asså här i amerikank skola blir man behandlat som att man:
1. är ett femårigt barn som inte kan ta något som helst ansvar själv och antagligen kommer gå vilse om man inte låser in hela skolområdet. 
 2. Är kriminell och att om man får chansen så vill man stjäla allt man kan, slå ner folk, ta alla droger som finns osv. INGEN VUXEN TROR PÅ DIG. Det känns som att vara på en jävla fängelseanstalt. Jag ska skriva ett helt inlägg om skillnader mellan svensk och amerikanskt gymnasium en annan dag.
 
-Mitt piano!!! Att kunna spela och sjunga (nästan) hur mycket som helst! 
 
- Min vinylspelare. Att kunna lägga sig i sängen och sätta på lite Lennon eller Velvet underground på LPspelaren. Åhhh så underbart!
 
- Mitt rum. Mitt stora, lugna, EGNA, härliga, älskade rum med stora garderober (Äntligen behöver jag inte ha mina kläder i en kartong) 
 
- Svenska högtider. Föredrar definitivt svensk jul och påsk. Och midsommar kommer bli underbart! Dock var amerikansk halloween och alla hjärtans dag betydligt bättre äni Sverige.
 
Dock så är all längtan tillsammans inte ens nära den sorg jag känner för att lämna min älskade. :'(
 

Summer every day

Det är så sjukt varmt här! Vill bara ligga på stranden hela dagen... Men har så mycket svenska studier så istället sitter jag på uteserveringen på starbucks och pluggar företagsekonomi. Gårdagen var kul dock! Chris fyllde 21 år, så först var det middag på Rocco's tacos, vilket var sååå gott! De gjorde guacamolen vid bordet där man satt! Sen var det fest resten av natten. Avslutades perfekt med en runda till McDonald's haha. Ikväll blir det grillning!
 

Inte den bästa veckan i mitt liv

Usch, denna veckan har inte varit särskilt kul! Har mått väldigt dåligt tisdag-fredag, och hade så ont att jag fick hög feber, skakade, svettades trots att vi var inne i ett iskallt sjukhus och spydde typ 5 ggr. Var tvungen att spendera hela går dagen på sjukhuset. Dessutom var det just igår som Brittany och Lisa hade graduationparty. Är så himla ledsen att jag missade den festen, då väldigt många av mina vännef från detta året skulle dit, och skulle blivit sista gången jag träffar flera av dem :( Dessutom var den hos Brit, som har ett superfint hus med en gigantisk pool och vattenfall runt omkring. 
 

mina favoritböcker!

ett tips: LÄS DEM!

Exhausted

Idag var en dramatisk dag. Tänker inte gå in så noga på det, då det inte är något jag vill skriva massa om på en offentlig blogg, men iaf, jag har en sorts kronisk smärta... Typ min hjärna skapar smärta som faktiskt inte existerar, men för mig gör det lika ont som om jag nyss tänt eld på delar av mig själv. Ni fattar säkert ingenting, men jag kan inte riktigt förklara den på något annat sätt.Denna smärta är kronisk, och jag har haft det i över 2 år nu. Under vissa perioder har det hindrat mig från att leva ett normalt liv. Andra perioder mår jag nästan bra.
 
Jag har haft turen att träffa en doktor här i USA som visste mycket mer om denna sjukdom än de doktorer jag besökt i Sverige. Har fått medicinsk hjälp som fått mig att må SÅ mycket bättre. Jag har kunnat leva igen! Dock så får jag fortfarande ibland attacker, där det kommer plötsligt, och så intensivt att jag varken kan gå eller prata. Det går inte riktigt att beskriva hur ont det gör, men trots många benbrott och skador i mitt liv, så är denna smärtan den värsta jag någonsin upplevt. En sådan attack hade jag idag. Och mina smärtstillanden var slut. Var tvungen att ringa doktorn 3 gånger, sen komma dit, stå upp i flera timmar (kunde varken ligga eller sitta) Sen bli skickad mellan massa olika sjuksköterskor som var rätt otrevliga, och trots att jag grät och skakade så brydde dom inte sig ett skit.
Dock fick jag till slut refill på smärtstillande. Klockan var nu 16.00 och jag hade inte ätit något på hela dagen, hade fruktansvärt ont fortfarande, och så kommer jag ut i väntrummet och hittar inte Danny... Jag går ut och hans bil är inte längre där! Först blev jag helt chockad, och arg, då jag trodde att han bara hade dratt till jobbet utan att bry sig om att ens säga till mig.
 
Så efter några minuters förvirring började jag gå hemmåt. Varenda steg gjorde så ont att jag inte visste om jag skulle kunna ta ett annat steg. Dessutom hade jag superhjälte-pyamasbyxor på mig och hade tårar rinnande längs kinderna. Folk måste ha trott att jag var någon sorts psykiskt stört barn som rymt från ett barnhem haha.
 
Efter en lång promenad så ser jag Dannys bil komma. Han hade panik och hade kört runt för att hitta mig mycket längre tydligen. Det som hände var att mitt doktorsbesök skulle vara snabbt, men varade flera timmar. Danny skulle jobba klockan 15.00, så vid 14.45 smsade han mig och sa att han bara skulle hem snabbt och sätta på sig jobbkläderna och sen komma tillbaka. Men för en gångs skull hade jag inte tagit med mig mobilen, så jag trodde att han hade lämnat mig på sjukhuset för att åka till jobbet. Därav all förrvirring. Men inte tog det slut där. Mitt apotek hade inga av mina tabletter på lager, så medans Danny nu var 1 timme sen var vi tvungen att åka till ett ANNAT apotek. Jag överlevde dock, och nu när smärtstillande verkar så kan jag äntligen andas ut. 

Frågor & svar

Asså gud vad fina ni är! TACK för era stöttande ord 
 
Här är svar på en del av de senaste kommentarerna!:
 
Hej! Jag tänkte bara fråga hur du gjorde eftersom du åkte med STS men "hoppade av" eller vad man ska säga och åkte utan organisation, hade inte du betalat in allting redan då? Fick du tillbaka pengarna? Hur gick det till :)? Kraam btw jättefin blogg
svar: Hej! Du har rätt i att jag skulle åka med STS men hoppade av och att jag hade tänkt åka utan organisation. However, det visade sig att det inte gick att åka utan organisation om man inte gick på college eller på privat high school (vilket är svindyrt... hundratals tusen kronor för en termin). Anledning? Vanliga high schools har inte ett formulär som är kallat I-20 och det måste skolan ha för att man ska kunna åka dit på ett F-1 visum, vilket är det visumet man får om man åker utan organisation. 
Ja, vi hade betalat in allting men de snåla jävlarna tvingade oss att betala 20 000 kronor till dem ändå, även fast de inte hade gjort något för mig än, de hade inte köpt flygbiljetter eller NÅGOT som kostade dem pengar. Så 20 000 kronor i ren vinst för dem. Tycker inte om STS, den saken är säker. Men helt seriöst... Alla organisationer har brister och är lite skumma. Tack, vad glad jag blir att du gillar min blogg! :)
 
Går du inte i skolan?
 
svar: Nope, sommarlov sedan ett bra tag tillbaks! Fick sluta samtidigt som alla seniors trots att jag tekniskt sett är en sophomore!
 
Skulle du kunna skriva ett välutvecklat inlägg om hur du ska göra efter utbytesåret? Vad jag har fattat det som så ska du Inte gå IB men behöver ändå inte gå om ett år? Kan du förklara lite hur det funkar och hur du ska göra! :) 
Jag vill nämligen åka till USA efter nian och var lite inne på att gå IB efter året men jag insåg rätt snabbt att det inte finns några ämnen eller inriktningar som passar mig där, dock så är jag inte så taggad på att gå om ett år heller för den delen. :)
Svar: Jag svarar på denna fråga i ett eget inlägg! :)
 
Hoppas verkligen att det håller! Ni är så fina tillsammans!! :)
Svar: TACK! ♥
 
Hoppas verkligen att det löser sig, det måste vara fruktansvärt jobbigt!<3
Svar: Åhh tack så mycket, blir så glad av sånnahär kommentarer! Ja, det är väldigt jobbigt och ledsamt :( 
 
kommer du att fortsätta blogga när du kommer hem 
till sverige igen? det skulle vara väldigt roligt!
Svar: Var inte säker på om jag skulle fortsätta eller inte, då jag trodde att folk inte skulle bry sig efter att jag kommit hem från Sverige, men nu när jag fått flera kommentarer som denna, så har jag faktiskt ändrat mig! Så ja, jag lär fortsätta blogga när jag kommer hem, hoppas ni fortsätter att titta in!
 
När du sedan är klar med gymnasiet kommer ni flytta tillbaka till FL då? Och hoppas såklart att det håller ni är väldigt fina tillsammans! Förresten hur många år kvar i gymnasiet har du?
Svar: Jag vet faktiskt inte! Jag älskar Florida, men jag är något av en Globetrotter, jag vill se hela världen och bo på alla möjliga ställen innan jag satsar fullt ut på min musikkarriär! Som tur var tycker Danny likadant, så om vi håller ihop tills jag är klar med gymnasiet så lär det bli en jorden runt resa, och efter det får vi se vart livet tar oss! Och tack tack tack för peppande ord!! Jag är född 96, och ska egentligen börja ettan när jag kommer hem, eftersom jag missade detta året. Men mina andra 96vänner börjar tvåan nu till hösten, och jag lyckades fixa så att jag kan hoppa in i tvåan med! Så jag har alltså 2 år kvar :) Kram!!
 
tips: prata med emiliaaj.blogg.se, hon gick igenom exakt samma sak!
Svar: Tusen tack för tipset, känns väldigt skönt att läsa om någon i samma situation!! Kram :) 
 
Hoppas att ni klarar det :D 
Skulle man kunna få vara vän med dig på Facebook? :) 
Din blogg är super! Kramar!
Svar: Javisst! Bara lägg till mig, och skriv gärna ett litet meddelande om att du läser min blogg, för annars accepterar jag oftast inte random folk som jag inte vet vilka de är. Men bloggläsare är alltid välkomna! :) Och vad glad jag blir att du gillar min blogg! :) Kramis!
 
 
 
 
 
 
 

Måndagsfest

Nu när man har sommarlov sen ett tag tillbaka så är det helg hela veckan. Igår körde vi power-hour, vilket betyder att man dricker en shot varje minut i en timme. Dock så körde vi med ett halvt glas öl varje minut istället. 60 shots av starksprit kanske inte är världens bästa idé haha... Det var kul dock, och alla var på bra humör! Var även på gymmet innan, har varit där typ varannan dag nu i några veckor, vilket känns bra! Känner mig starkare, speciellt i armarna som jag annars är pinsamt svag i.
 
Har inte några bilder från gårdagen, så vi kör på några bilder från Italien med bästis! Åhhh vad jag saknar att åka skidor!

When you try your best but you don't succeed

 
Har fått massa kommentarer som undrar om jag och Danny har kommit fram till vad vi ska göra, och har även fått en del tips och stöttande kommentarer, vilket gör mig glad.
Trots alla timmar på internet, folk vi pratat med, advokater vi ringt osv så är det nu bestämt att jag måste åka hem och Danny måste stanna. 
 
Vi hade faktiskt en lösning... Det var tänkt att jag skulle ta min GED (prov som man kan ta om man ej är klar med high school men ändå vill komma in på college) och sen skulle jag börja på Palm Beach Community College, villket är ett mycket billigt college, med enklare klasser. Det var tänkt att jag skulle ta en klass, och alltså bara vara där typ en timme i veckan. Eftersom jag skulle gå på college hade jag fått ett studentvisum (F-1) vilket är ett annorlunda studentvisum än det jag har nu när jag åker med organisation. Med ett F-1 visa kan man i vissa fall jobba, vilket en advokat skulle hjälpa mig att fixa så att jag kunde jobba. Sen skulle jag studera min svenska skola online på Korr onlinegymnasium under tiden. 
 
Anledningen att detta inte gick är dels för att vi hade så lite tid och att jag inte hade kunnat hoppa in i det gymnasiumet jag vill gå på om jag skulle stannat ett halvår till tills Danny var klar med college. En annan anledning är att jag ju fortfarande bara är 16 år, och mina föräldrar vill ha hem mig. 
 
Så sedan vi fick detta beskedet har allt varit väldig deprimerande. Det är klart att vi försöker njuta av tiden vi har kvar, men det är lättare sagt än gjort när man vet att varje dag är en dag närmare hemresan. Jag känner fortfarande att jag blir mer och mer kär för varje dag, samtidigt vet jag att ju lyckligare jag blir, desto mer olycklig kommer jag bli när jag kommer hem. Det har varit många gråtfyllda nätter i varandras armar och allt känns så hopplöst. Just att vi träffades precis när jag kom hit, och har hållt ihop hela året har ju gjort att vi vid denna tid är väldigt nära varann, och han är definitivt den bästa vän vi någonsin haft. Vi kan sitta och prata i timmar, inte bara om vanliga saker som hur dagen har varit, eller vad jag vill shoppa, utan även djupa diskutioner om hur samhället fungerar, vad politiker gör fel, vad som händer i världen osv - diskutioner som jag aldrig haft med någon annan. Sen så delar vi ju ett brinnande intresse för musik, vilket gör mig så glad då nästan alla mina vänner i Sverige lyssnar på vad jag tycker inte ens kan kallas musik (justin bieber, one direction, och andra fullständigt värdelösa band som spelas på radion 24/7) Eftersom han är flera år äldre än mig har han även lärt mig väldigt mycket, och jag känner att han har hjälpt mig att utvecklas mycket som person. 
 
Så vad ska vi göra då? Jag åker hem den 18 juni tror jag det var. Planen är att vi inte gör slut, utan i augusti kommer han till mig i ett par veckor, i oktober kommer jag tillbaks hit i några veckor, och sen i december är Danny klar med college, och då flyttar han hit till Sverige. Jag hoppas att vi kan lita på varann tillräckligt och hålla  ihop, för jag kan inte föreställa mig att vara utan honom.
 
Här är två bilder från början av september, när vi nyss träffats!

Broadripple is burning

Hade inget att göra så jag spelade in en cover på Broadripple is burning av Margot & the Nuclear So & So's
 
Den är inget särskilt, inspelad på mobilen, inte särskilt svår låt, utan mer soft. Och gitarren låter inte sådär jättebra, pga att jag har långa acryl-naglar, vilket gör det jääkligt svårt att greppa ackorden haha
 
 

Barbecue

Åhh älskar vädret de senaste veckorna! Igår var jag på gymmet och på kvällen bestämde mig och min älskade oss för att grilla! Så vi åkte till en park och grillade kycklingspett me paprika, svamp och tomater. Och marshmallows som efterrät, SÅ gott och romantiskt. Vi var vär vid 22.00 så det var inga andra i parken och så himla fridfullt. Läskigt dock... att vara i en skog utan ljus mitt i natten är rätt skrämmande...
 
De senaste dagarna har varit så känslofyllda. It's so bittersweet. Jag är så kär. Och så lycklig. Min bästa vän och min andra halva. Att ens föreställa mig att vara utan honom, att gå på planet iväg från honom... Det gör så ont. Jag kan bara inte göra det. Vi har fortfarande inte en lösning till hur vi ska göra, däremot har vi nu en plan som förhoppningsvis kommer funka. Men det är svårt då vi har så lite tid.
 

Piano

 
I love to play the piano. I can sit for hours and play and sing, and it feels like I'm in a different world. There's only me and the music, and I can do whatever I want to. There's probably no better way to express you feelings than through music. 
 
There is one particular thing I really miss about my room in Sweden. It's the feeling I have when I have a whole night to myself. The vinyl player is playing "Happiness is a warm gun", and I have a big cup of tea in my hand. To just surround oneself in a haze of admiration, relaxation and inspiration. It might be the best feeling in the world, after love. 
 

The great gatsby

Har läst The Great Gatsby på 2 dagar!
Det var väldigt svår engelska men det kändes härligt att jag lyckades ta mig igenom den och förstå allt, då jag aldrig klarat det innan jag kom till Usa.
(exempel på en av de första meningarna på sida 1: "Most of the confidences were unsought- frequently I have feignes sleep, preoccupation, or a hostile levity when I realized by some unmistakable sign that an intimate revelation was quivering on the horizon")
 
Ska därför se The Great Gatsby ikväll med Danny. Bion vi går till, Ipic, är helt underbar! Man får en gigantisk stol, eller nästan soffa, för sig själv. Gratis popcorn och servitörer som serverar en mat eller snacks eller vad man nu kan tänkas vilja ha under filmen. Allt detta för 18 dollar (120 kr)! 
 
Denna dag har spenderats på stranden. Gårdagen var vi också på stranden ett bra tag. Testade även ett franskt crêpes-café, vilket var kul! 

Michael Kors klocka!

Är så himla glad! Var hemma hos Dannys föräldrar, och så säger Dannys mamma att hon har något till mig. Så tar hon fram en Michael Kors klocka!! Jag dog typ, älskar den! 

Pink is pretty

Fick ju naglarna gjorda för några dagar sen när mamma fortfarande var här. Gjorde dom ljusrosa och lite glittriga.
Har förresten ny favoritdrink på starbucks, vilken är drickan på bilderna nedan. Passion fruit iced tea. Sweetened, så klart. Osötat iste är inget jag rekommenderar. 

On the other side of Florida

Här är bilder från när vi var på Floridas västkust, i Naples och Fort Myers!

Stuck in reverse

Är ensam hemma och lyssnar på coldplay. Dessa omständigheter gör mig en aning känslosam. Sitter här och tänker på mitt liv detta året. Så mycket nytt jag sett och nya känslor jag känt. Så många nya tankar jag har, och så mycket ny musik jag har hört. 
Jag är så kluven just nu. Varenda dag är en dag närmare till hemresan. Jag vill stoppa tiden, spola tillbaka, leva om den 1000 gånger. Tiden går i rasande fart och min hjärna hänger inte riktigt med. Jag kom ju precis hit? Jag har ju hela mitt liv här? Jag har Danny. Att inte veta om jag kan stanna eller måste hem, och att inte veta vad man ska göra är väldigt jobbigt. Det är som att ständigt gå runt med en tyngd över axlarna och varje dag blir det lite tyngre, lite mer hopplöst. Man är så jävla hjälplös. Jag visste ju att den där dagen skulle komma. Men det gick liksom inte att hindra det. Jag skulle, och kommer göra allt jag kan för att få stanna här ett år till, även om det självklart är människor och saker jag saknar i Sverige. Men en sak är jag säker på: Oavsett hur ont det kommer göra och hur förstörd jag kommer bli, så är det värt det. Jag fått känna på hur det är att vara lycklig. Och så kär. Och jag hoppas att jag oavsett vad som händer kommer ha Danny vid min sida i framtiden. För han är världens bästa. 
 
Bilder från Naples!

Mamma dotter dagar

Har idag sagt hejdå till världens bästa mamma och hon är nu påväg tillbaks till Ängelholm. Det har varit en helt underbar vecka och det kändes väldigt jobbigt att säga hejdå. Igår var det stranden, shopping och mat som gällde. Idag klippte vi oss och spenderade en sista timme tillsammans innan de åkte mot miami flygplats klockan 12 på morgonen.
Det går inte att beskriva hur fantastiskt det var att se sin mamma efter nästan 1 år iväg från varann. Väldigt känslosamt. Det är mors dag imorgon här i USA så innan mamma åkte köpte jag chokladtryfflar till henne. Det var väldigt svårt att inte äta ett par först för dom såg SÅ goda ut, men jag lyckades hålla mig borta från dem haha. 
 
Sitter och lyssnar på Sublime, The Who, Håkans nya album, Radio Head och Modest Mouse. Det finns så mycket bra musik i denna värld! (Och så mycket dålig...)
 

Några bilder från underbara dagar

Det är SÅ kul att ha mamma här!!

i förrgår var vi (Jag, mamma, Nettan och Danny) på andra sidan Florida (västkusten) i Naples och Fort Myers. Det är så himla mysigt där! Hela dagengick åt till stranden, mat, och bara gå omkring i dessa mysiga små städer och njuta! 
 
Igår var också en superhärlig dag! Jag och Danny hämtade upp mamma och så åkte vi till Deerfield beach (Staden bredvid Boca Raton) och gjorde paddle boarding, och det var helt fantastiskt! Vi var i havet, och det var helt kristallklart vatten, även när vi var långt långt ute och det var jättedjupt så såg man ända ner till botten! Det var runt 30 grader och strålande sol och vattnet var helt stilla! Att paddla omkring på paddleboardsen och sen bara ligga långt ute på havet och sola på dem är helt underbart!
 
Efter paddle board så åkte jag och mamma till Mizner park och åt lunch på en underbar italiensk restaurang för att sen åka och shoppa. Köpte nytt bare minerals smink (Som förövrigt är typ hälften av priset här i USA) och fick även ett par jeans och en tröja av min älskade mamma!
 
Spelade även månskensserenaten på piano för mamma, eftersom jag har lärt mig hela sången på piano under detta året, och det är mammas favorit. 
 
På kvällen träffade min mamma Dannys familj. Det var jättelyckat och så kul att de fick träffa varandra! Vi åt jättegott och efter några timmar åkte vi hem. Dannys bros Chris hängde med oss hem, och nu idag sitter vi här och tar det lugnt. De kommer släppa av mig på stranden nu, där min mamma är. Nästsista dagen tillsammans idag! :( 
 
Några bilder från Naples (Mamma har de bästa bilderna, så de lägger jag upp senare)
 

Mer shopping!

Var idag först på stranden med mamma och Nettan (Min gudmor) och sen på Sawgrass Mills (Ett av USA:s största outlet malls). Underbart! Det är 30 grader varje dag, och helt underbara stranddagar!  Kunde inte låta bli att köpa ännu en bikini från Victoria's secret, den var ju SÅ söt!! 
 
Fick en kommentar om att jag borde skriva ut hur mycket det jag köper kostar, så det kan jag väl göra :)

Bikini - Victoria's secret,    $110 (ca 770 kr)
Armband - Hot Topic,    $7 styck (ca 50 kr/st)
Hatt - Aldo,   $20 (ca 140 kr)
 
 
 
 
 

Shopping

Söta trosor - Victoria's secret (PINK)
Plånbok - Michael Kors (eftersom min andra Michael Kors plånbok + allt innehåll blev stulet...)
Jacket - Ralph Lauren

Fredag/Lördag

Igår (Vilket är den dagen mamma kom och överraskade mig) så åkte jag, Danny och mamma till Delray för att gå längs Atlantic Ave, vilket är huvudgatan där som går från havet upp med mysiga butiker och restauranger. Vi visade mamma vårt favorit-sushiställe  och efter den alltid lika underbara sushin var det dags att åka ner till Miami för att hämta upp min gudmor, som även är min mammas nära vän. Hon hängde med min mamma hit, men åkte ett annat flygplan.
 
Idag gick vi upp väldigt tidigt (9.30, men vi brukar vakna vid halv 2 på eftermiddagen på helgerna haha) och åkte ner till stranden med mamma och Nettan (Min gudmor). Var där i några timmar och jag fick massa färg! Sen skulle Danny jobba så då åkte vi andra till shoppingcentret och gick där i många timmar haha!
Dagen avslutades perfekt med ett besök till 16 handles (Frozen yoghurt).
 
Ligger just nu och knaprar på lite svenskt godis, amazing! Bild på vad som köptes kommer upp senare!
 
Bild från Stir fry, en wok restaurang där man plockar ihop grönsaker och så själv och sen så wokar de det framför ögonen på en!
 

SJUKASTE ÖVERRASKNINGEN!!!!!

Ni anar inte vad som hände igår!
 
Min amerikanska moster smsade mig och sa att hon skulle lämna ett paket till mig på fredagen, så vi bestämde att träffas på Starbucks klockan halv 3. 
 
Så klockan halv 3 på fredag går jag in på starbuck och kollar runt. Vem tror ni jag ser? Mamma!!! Alltså min svenska mamma som jag inte sett sen jag åkte hit i augustI! Jag hade INGEN SOM HELST aning om att hon skulle komma!!! Jag skrek, sprang fram och kramade henne och började gråta. Allt inför en smått förvirrad starbuckspublik. Det går inte beskriva vilken chock och överraskning jag fick! Men underbart!!
 
Bild från just efter chocken har lagt sig! 

rainy day in sunshine state


Piercingar?

Regnar helt sjukt mycket idag! Gatorna är översvämmade, bilar kan knappt köra, skola översvämmad och stängd, det är helt seriöst flera decimeter vatten överallt!
 
Har en fråga förresten. Här i Usa är piercingar väldigt mycket mer vanligt. Innan jag kom hit tyckte jag praktiskt taget bara om navelpiercingar. Nu är jag väldigt mycket mer öppen för piercingar och vissa är dösnygga i dem! Vad tycker ni? Mina favoriter är:
 
Näsring (Inte liten diamant, det är för vanligt, utan en liten ring i sidan av näsan)
 
Septum (ring i mitten av näsan. Positivt med denna piercing är att man kan gömma den fullständigt! Scarlett Johansen har sin septum piercad, men har den gömd typ alltid)
 
Navelpiercing
 
Läppring på sidan av underläppen
 
Vad tycker ni om piercingar? Vilken är er favorit, och vilken är den fulaste piercingen ni vet?
 

Här är bilder på mina favoriter, i samma ordning som jag skrev dem:
 
Näsring, SÅ SNYGGT
 
En till bild på näsring!
 
Och här har vi septum! (+ en näsring). Kan tycka att båda två är lite mycket, men en av dem! Septum är bara snyggt på vissa dock, man måste kunna pull it off...)
 
Navelpiercing, tycker verkligen det är jättesnyggt. Lite synd att det är så vanligt dock...
 
Och läpp-piercingar! Tycker defenitivt det är snyggast på det stället piercingen sitter på dessa tre bilder!
 
 
 
 
 

Svar på frågor!

Vill börja med att säga TACK för alla kommentarer, jag blir så himla glad, och läser varenda en, även om jag bara lägger upp de kommentarer som jag tror att andra är intresserade av att läsa i ett inlägg. De gör mig så himla glada, ni är bäst! Vill ni inte att jag ska ta upp några frågor här i bloggen kan ni maila mig på isabella@torle.se!
 
vart köpte du din klänning? älskar den!!
svar: Jag köpte den i en bröllop/bal-affär i Fort Lauderdale, men den är från märket "Terani Couture" och går att beställas online! När jag kommer hem kommer jag även sälja min klänning så är ni intresserade av att köpa den utan dyr tull från Usa till Sverige och till ett nersatt pris trots att den bara är använd en gång så hör av er! Det är size 0, men passar typ en normalsmal tjej. Jag är 174 cm lång och bhstorlek typ 70c-75b något sånt, och den var på gränsen till för liten för mig, men satt ändå bra!
 
vet att ni kommer lösa det, om man vill något tillräckligt mycket finner man en väg :) oroa dig inte!
svar: Åh tack för peppande och inspirerande kommentar, det behövde jag!
 
Hey Isabell!
Sjukt att jag äntligen hittat någon som åkt precis efter nian, och som är senior, skulle du kunna berätta om hur du blev senior och om betyget spelar nån större roll? 
Svar: Jag blev faktiskt inte senior, vilket jag var löjligt besviken över i början av året. Trots att jag tekniskt sett skulle ha varit junior, men kunde ha varit senior också för att jag hade väldigt bra betyg, så vägrade min skola att sätta mig i någon annan årskurs än sophomore, vilket är grade 10. Jag var så ledsen, men det gjorde faktiskt inte så mycket. Nästan alla mina klasser är blandade, så det finns seniors, juniors, sophomores och freshmens blandat i varje klass. Lunch har alla samtidigt, så jag kunde sitta med mina junior och senior friends varje lunch, och dessutom gick jag och pratade med rektorn och sa att jag jättegärna ville gå på prom trots att egentligen bara seniors får gå, och han förstod mig och lät mig gå. Jag fick praktiskt taget alla senior fördelar bara för att jag gick och pratade med rektorn, så det kan jag tipsa om! Är det något ni är missnöjd med, var inte rädd att prata med någon på skolan!
 
Åh vad glad man blir av kärlek, även av att läsa/höra om andras. Det är verkligen det bästa som finns!
svar: Håller med fullständigt! Vad glad jag blir att du tycker om att läsa om mig och Danny, haha ibland är jag rädd att jag skriver för mycket om honom, men jag kan bara inte hjälpa det, han är ju så underbar haha!
 
hur kommer du och danny göra när ditt år är slut?
svar: Som sagt, vi vet inte... vi försöker komma på en lösning men om någon har idéer, feel free att kommentera!
 
Gift er
Svar: Hahah, jag ska inte ljuga och säga att vi inte pratat om det. För det hade ju gjort att jag kan stanna i Usa hur länge jag vill, skaffa ett jobb så att jag kan stanna i ett år tills Danny är klar med skola, och under tiden hade jag kunnat studera svensk skola online på Korr distansgymnasium. Även om vi ju inte skulle ha ett stort bröllop än då jag är så ung, så är det ändå en väldigt stor grej... dessutom måste ju mina föräldrar skriva under papper och så, vilket jag är tveksam till att de skulle göra tyvärr.
 
bor du hos Danny nu? hur fungerar det med din organisation? vad säger din värdfailj?
Älskar din blogg så snälla svara :)
svar: Nej, jag bor inte hos honom men eftersom jag känner min värdfamilj sen innan så har de inte jättestrikta regler så jag kan spendera mycket tid med honom, vilket jag uppskattar så mycket! Min värdfamilj är bäst! De är så snälla!
 
bor du hos honom nU? får man det för sin organistaion?
svar: Som sagt, nej, men jag spenderar mycket tid hos honom! Skulle inte tro att man får bo hos någon annan för sin organisation.
 
hejsan! har du en iphone 4 eller 5? har du köpt den där? :)
svar: Hej, jag har en Iphone 4s som jag köpt här, med fri surf, sms och samtal. Om jag åker hem kommer jag att sälja telefonen till blivande utbytesstudent, så blivande utbytesstudenter, är ni intresserade av iphone med amerikanskt abonnemang, hör av er!
 
Kan man inte åka på ett utbytesår till? Det kanske är för dyrt, men tekniskt sätt hade man väl kunnat? :) hoppas det löser sig
svar: Jo det kan man ju, men man får inte jobba på ett sådan studentvisum, och dessutom måste jag ju gå amerikansk skola också medans jag gör svensk skola på fulltid. Och ja, det skulle bli för dyrt... Mina föräldrar har fått betala så mycket extra detta året, inte bara den dyra kostnaden till organisationen utan även väldigt mycket fickpengar hela tiden, det är svårt att hålla i sina pengar här, då man köper mat från restauranger varje dag och måste betala för typ shampo, deo och allt sånt själv. Och så är det ju shoppingen som det är svårt att hålla sig borta från...
 
har för mig att jag läste någonstanns att man kan ansöka om visum för high school studier om man redan är inskriven sedan tidigare, vilket du ju är. är verkligen inte säker men har för mig iaf. värt att kolla upp. :) hoppas verkligen ni löser det, nu är jättefina tsm!
svar: Hmm det låter intressant, ska kolla upp det! Tusen tack, det hoppas jag med, kram
 
och sen finns ju att läsa distans också. borde inte de gå på något sätt?
svar: Jo, det är något jag försöker fixa. Man kan studera svenskt gymnasium online och det hade varit så perfekt om det löser sig så att jag kan göra det!
 
Om du pluggar igen ditt första år på gymnasiet nu, går du inte längre i amerikansks High school?
Svar: Jag pluggar inte igenom hela mittt missade år just nu, utan jag gör matte, företagsekonomi och privatjuridik. När(om) jag kommer hem i sommar så lär jag få plugga väldigt mycket och jag kommer även få ta en del klasser jag missat utöver den vanliga skolan till hösten. Jag går fortfarande high school här, men har rätt enkla klasser, så jag kan ägna pluggtiden till min svenska skola.
 
Pluggar du ditt svenska år på distans nu? Är det något som är speciellt för din skola eller hur får du göra det? Jag åker i höst och det vore ju himla najs att slippa gå med 97orna... har du pluggat distans hela året? isånafall hur har du fått det att funka med high school studierna också? jääättetacksam för svar!
Svar: Ja, jag gjorde en deal med min skola att jag kan hoppa in i tvåan. Dock är det väldigt mycket jobb så man måste vara beredd på att lägga ner tid. Jag åkte dit personligen innan jag åkte till Usa och pratade med rekorn, visade att jag hade väldigt bra betyg, och som tur var så var han shysst, så inget extraår för mig! Hade aldrig kunnat stanna i TRE år i samma lilla stad i Sverige haha, jag vill ut i världen, leva!
 
pluggar du både på High School i floria och ditt svenska år samtidigt? hur lyckas du? Din blogg är helt underbar! :)
Svar: Ja, men som sagt bara delar av min svenska skola. Det är rätt krävande, måste jag säga... Men jag anser att det är värt det! Åh tack!! Det är sånna här kommentarer som ger mig vilja att lägga ner massa tid på bloggen!

Florida/Sverige

Saknar i Sverige:
 
❤ Familjen
❤ Vänner
❤ Mitt piano
❤ Min vinyl-spelare + alla mina LPskivor
❤ Mitt egna, stora, musikfylla rum
❤ Hela min garderob
❤ Moppe/Cykel/Buss/Tåg - att kunna ta sig till ställen utan bil!
❤ Hemlagad mat (Levt på snabbmat i ett år nu, blir lite tröttsamt i längden)
❤ Svenskt godis
❤ Fredagsmys
❤ Kebabpizza med pommes
❤ Trädgården, färska bär, morgondagg
❤ Svenska skolan, 100000000 ggr bättte än hur det funkar här, kommer skriva inlägg om det någon dag. 
 
 
Älskar med USA:
 
❤ Danny 
❤ Vänner
❤ God, billig snabbmat (Chipotle, Moes, Pei Wei, Five guys osv)
❤ Dannys bil (nästan som privat taxichaffis haha)
❤ Starbucks
❤ Shopping
❤ VÄDRET
❤ Stranden
❤ Självständigheten
❤ Multiple choice prov. SÅ mycket lättare. Jag har fullständigt gissat mig fram på ett prov, och fick B+...
❤ Billig, lyxig bio
❤ Finns massa saker att göra överallt (Aktiviteter, marknader, upplevelser osv)
❤ Victoria's Secret och andra underbara butiker
❤ Alla har bil vid 16 års ålder
❤ Folk är så trevliga och utåtriktade. Man får alltid massa snälla kommentarer från främlingar, t ex I LOVE your bag, Omg your hair is so nice, You look so beautiful in that outfit osv 
❤ Folks musiksmak. Till skillnad från många folk jag hänger med i min ålder i Sverige, så har folk här faktiskt bra musiksmak! Beatles, Dylan, Rolling Stones, Sublime, Nirvana, The Doors, Led Zeppelin, Coldplay, Velvet Underground, Modest mouse osv

Studies

De senaste dagarna har varit intensiva pluggdagar, alltså inte det mest intressanta att skriva om här... Pluggar ju igen mitt svenska år som jag har missat så att jag inte ska behöva gå om, och det är ju en del att läsa in...
 
Fortfarande ingen plånbok eller mobil haha... 
Förutom att plugga hemma har jag även spenderat ett par pluggtimmar om dagen på barnes and noble's starbucks. Perfekta pluggstället för mig. Bra stämning, känner alla som jobbar där (speciellt min Danny då), får 50 % rabatt på starbucks för att Danny och andra vänner jobbar där, gratis wifi osv. 
 
Testade även en ny hamburgarkedja med några vänner, Shake n shack. Besviken... liten hamburgare, dyrt som fan, lång kö, rätt äckligt... 
 
1:a maj idag. Panik panik panik. Tiden går för fort. Till alla er som kommenterar och undrar vad jag och Danny ska göra. Vi vet inte, och det är fruktansvärt jobbigt. Jag vill stanna här, det enda problemet är ju att jag måste ha nytt visa och måste kunna få ett jobb, vilket är väääldigt svårt att få. Danny vill följa med mig till Sverige, men han måste avsluta sin degree i college, vilket är ett år till. Det där med distansförhållande är nog svårare än det låter. Åhhh jag har panik, vill bara ha en enkel lösning där jag får vara med den jag älskar... 
Har ni förslag får ni väldigt gärna kommentera :)
 
Just nu... Privatjuridik 
 
 
Och jag igår, spenderade x antal timmar i pianorummen på Florida Atlantic University. 
 

RSS 2.0