Svar på fråga

julia om Det stora beslutet!:
Hur fixar du allting värdfamilj och pappers arbete själv? :)
Svar: Mamman i min värdfamilj ska bli min "temporary guardian" över året och därför kommer skolan vara tvungen att ta emot mig. Det är skolan som vill ha allt pappersarbete så därför kommer det ju inte behövas på samma sätt nu. Dessutom har jag ju redan gjort allt pappersarbete en gång, jag har gjort alla vaccinationner etc så om skolan vill ha papper så vet jag ju ungefär vad de vill ha papper på.
Familjen är helt amerikansk och pratar inte ett ord svenska, vilket jag tycker är bra. Hade de varit typ svenskar hade det ju varit lite tråkigt. Men hela familjen är födda och uppväxta i USA.
 
Bild på Elisabeth som togs när vi hälsade på för ett par år sen. Elisabeth är mamman i familjen jag ska bo hos och hon har även två döttrar, Molly som är ett år äldre än mig och Katy som är ett år yngre! De alla är superhärlig och det ska bli så himla kul att bo hos dem!

Det stora beslutet!

Förlåt att jag inte skrivit om "the big decision" förräns nu. But here it is!

Jag har avbokat STS utbytesår och ska fixa hela utbytesåret på egen hand! Jag har alltså ingen organisation längre. Anledningen var att jag fixade egen värdfamilj och när det var fixat skulle vi tydligen fixa en skola på egen hand också och vi fick bara några dagar på oss. Vi skulle aldrig hinna fixa skola på några dagar och dessutom, om vi skulle fixa både familj och skola själv så kan vi ju lika gärna fixa hela året haha. Vi pratade med min värdfamilj i Florida och kom tillsammans på ett förslag som gör att jag kan åka utan organisation. Det blir för min del både enklare och billigare.

Jag tycker det finns både för och nackdelar att åka utan organisation. En fördel är att alla regler inte gäller. Klart jag kommer ha regler, men t. ex fick man med sts inte befinna sig på en fest även om man själv inte drack en droppe alkohol. Det skulle jag tycka var jobbigt eftersom då kan man ju inte gå på några fester eller så med sina vänner. Dessutom kan vänner och familj hälsa på mig när de vill och inte bara i slutet av året. Jag kommer få resa genom landet utan massa underskrifter från värdfamilj och area rep. Ja ni fattar, det finns många regler som jag inte måste följa när jag inte har ogranisation. Nackdelar är ju att jag inte har en områdesrepresentant och att jag inte kan åka på rundresor med sts och sånt.

Om det är något ni undrar angående detta så är det bara att skriva en kommentar så tar jag upp det i ett inlägg!


Ny design!

Vad tycker ni om den? :)

Big decisions

Har nyss fattat ett väldigt stort beslut angående utbytesåret.
Jag ska fortfarande åka, så det är inte att jag avbrutit året, men ändå, ett stort beslut och jag är sjukt nervös nu!

Skriver mer om det ikväll och dessutom kanske min nya design kommer upp också, håll utkik!

Bilden är från innan idag när jag och Astrid hängde hos Isabella (kan påminna er om att min bästavän heter Isabella precis som jag, så jag pratar inte om mig själ i tredje person utan det är en annan Isabella haha)

Nervöst

Ah jag är så himla nervös för om vi kommer hitta skola i Boca Raton eller inte. HOPPAS att jag för en gångs skull har lite tur!
Kan dela med mig av "söta",  tråkiga egobilder sålänge. Yay. typ.

Hemma från avreselägret!

Hemma från en supermysig helg utanför Göteborg med sts-gänget!
Jag var sjuk hela helgen, hade sjukt ont i halsen och var jätteförkyld, men försökte att vara så social som möjligt ändå, fast jag vissa stunder bara ville krypa ihop i en säng med en kopp te typ. Ne men det var superkul och alla var jävligt trevliga!

TACK till alla härliga människor som gjorde denna helgen skitbra! :)

I brist på några passande bilder (Tog inte en enda bild i helgen, konstigt nog) så får det bli två bilder från Italien i vintras. Sjukt härlig och galen resa med underbara Ida!


Avreseläger

Imorgon är det dags för sts avreseläger, är supertaggad!
Borde kanske börja tänka på packning... fast nej det gör jag imorgon sådär i sista sekund som alltid.
Vi kör på en bild på mig och världens bästa vän! (Hon heter också isabella btw haha)

RSS 2.0