Svar på fråga!

Clara:
Hej du! Jag är sjukt intresserad av allt de här med utbytes år och funderar på att åka i tvåan (började precis ettan). Men som det blev för dig så vet jag inte riktigt om jag vill åka med en förening då jag känner en hel famlij och en tjej i min ålder och alla hennes kompisar i LA så jag vill liksom åka och bo hoss dom. Men är det så komplicerat att åka utan förening som alla säger eller löste det sig tillslut utan större problem? Och hur (ungefär, förstår om du inte riktigt vet haha) lång tid tror du man måste "anmäla" sig till en skola och sådant innan själva skolan börjar? Hoppas du ser och svarare:) Är sjuuuukt avis verkligen! Spenderade 3 veckor i Usa by myself (eller aa, haha i den familjen då) och helt sjukt vad mycket längtan jag får när jag läser din blogg!! Hoppas verkligen du får ett gryymt år!
 
svar: Hejsan! 
Hmm ska försöka förklara detta på ett enkelt sätt. Jag skulle först åka med sts (En utbytesorganisation) men det blev ett missförstånd vilket gjorde att jag inte fick skaffa värdfamilj på egen hand. Förstår fortfarande inte riktigt varför jag inte fick skaffa egen familj då man ska få det men tydligen var vi tvungna att fixa skola själv då med. Pga det och flera andra orsaker valde vi att hoppa av sts, men fick betala 17 000 kr till dem för att vi hoppade av såpass sent (Typ i maj).
När vi hoppat av tänkte vi att jag skulle fixa skola och allt helt själv, eftersom jag redan har en familj som vill ta emot mig. Men det visade sig vara mycket svårare än vi trott. Det svåraste var att för att en skola ska ta emot dig utan att du åker med en organisation så måste skolan vara SEVIS-approved, vilket betyder att det är en skola som får ta emot utbytesstudenter utan organisation helt enkelt. Det finns nästan inga high schools i USA som är SEVIS-approved och därför kan man praktiskt taget inte gå high school och fixa det på egen hand. Jag vet inte om det stämmer til 100% men det är så jag har fått det förklarat för mig. 
Därför var det ett tag praktiskt taget bestämt att jag inte skulle åka, eftersom jag hoppat av organisationen och jag inte kunde fixa året all by myself. Men då såg jag på Explorius (En annan utbytesorganisation) att de hade sista minuten high school-år till USA, så jag ringde dom och sa att jag hade familj själv och om det fanns möjlighet att jag fick bo hos den familjen men ändå åka med dem som organisation, och det gick!
 
Alltså, några organisationer låter dig fixa familj på egen hand, förutsatt att det finns en area rep (en sån som typ ser till att du har det bra och som du kan kontakta om saker känns fel) i närheten och en skola som vill ta emot dig. Mitt tips är att du hör med till exempel Explorius och se om det går att du bor hos den familjen du vill och ändå åka via organisation för det är sjuuukt krångligt att åka utan organisation!
Hoppas detta svaret var bra nog, om inte, hör av dig igen! Tack så mycket för dina fina ord, jag blir så himla glad av dem! Kram!
Name:
Remember me?

E-mail:

URL/Blog adress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0